Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία

Ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας απέναντι στην αποτρόπαια εγκληματική πράξη της απαγωγής των ανηλίκων μαθητριών στη Νιγηρία ενώνει τη φωνή του με τις εκατοντάδες χιλιάδες φωνές που ακούγονται απ’ άκρη σ’ άκρη στον πλανήτη για την άμεση και ασφαλή επιστροφή των κοριτσιών στις οικογένειες και το σχολείο τους.

Η συγκλονιστική αυτή τραγωδία που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα πρέπει να αποτελέσει την αφορμή ώστε να ασκηθεί ουσιαστική πίεση από τους διεθνείς οργανισμούς σε όλες τις χώρες που αδιαφορούν, αμελούν ή συνειδητά υπονομεύουν την εκπαίδευση των κοριτσιών προκειμένου να θεσμοθετήσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση όλων των παιδιών ανεξάρτητα από το φύλο τους.

Μόνο η ουσιαστική φοίτηση και η ένταξη στη διαδικασία της εκπαίδευσης μπορεί να βελτιώσει τη θέση των γυναικών και ευρύτερα την ποιότητα όχι μόνο της δικής τους ζωής αλλά και αυτής των παιδιών και των οικογενειών τους καθώς και το επίπεδο της χώρας τους συνολικά.

Η καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των Δικαιωμάτων του Παιδιού και των Δικαιωμάτων της Γυναίκας είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και δεν δικαιολογούνται με ακραίες θρησκευτικές, πολιτικές, πολιτισμικές ή άλλες πεποιθήσεις και αναχρονιστικά ήθη και έθιμα.

Αθήνα, 15 Μαΐου 2014

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος            Η Γενική Γραμματέας

Λιλή Κουράκου       Τέρψη Λαμπρινοπούλου

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με υγεία, αισιοδοξία, δράση και ελπίδα για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο, ασφαλή, δίκαιο και ειρηνικό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο