Ανακοίνωση

Αγαπητά μέλη,

Αγαπητές φίλες,

Ολόκληρη η ανθρωπότητα περνά μια πρωτόγνωρη δοκιμασία που επιβάλλει την ανατροπή του τρόπου ζωής μας και την ατομική μας υπευθυνότητα στον υπέρτατο βαθμό, προκειμένου να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή την παγκόσμια απειλή.

Καθημερινά ενημερωνόμαστε από αρμόδιους φορείς και επιστήμονες και έχουμε την απαραίτητη πληροφόρηση και τις οδηγίες, όπως προσαρμόζονται διαρκώς από τα νέα δεδομένα.

Επικοινωνώ μαζί σας, εκ μέρους του ΔΣ, για να σας μεταφέρω ότι η σκέψη μας είναι κοντά σε εσάς και τους δικούς σας, όπως είμαι βέβαιη ότι η σκέψη όλων μας είναι κοντά στους συνανθρώπους μας που ζουν οδυνηρές καταστάσεις και απώλειες, καθώς και σε όλους και όλες που με αυταπάρνηση αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή σε όλα τα μέτωπα.

Στις παρούσες συνθήκες, η επικοινωνία με ένα τηλεφώνημα, ένα μήνυμα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος που αμβλύνει την αίσθηση της απομόνωσης και της μοναξιάς, τώρα που το έχουμε τόσο πολύ ανάγκη. Ας επικοινωνούμε λοιπόν όσο μπορούμε, ας μοιραστούμε τις σκέψεις και τις αγωνίες μας. Είναι ο μόνος τρόπος να εκφράσουμε το ενδιαφέρον, την έγνοια και τη συμπαράστασή μας, μεταφέροντας παράλληλα ένα κλίμα αισιοδοξίας και δύναμης. Όλα θα περάσουν!

Ο προγραμματισμός μας για το 2020, όπως γνωρίζετε, ήταν τελείως διαφορετικός πριν ξεσπάσει αυτή η κρίση. Προφανώς, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μας για 26/3 και 15/5 δεν ισχύουν πλέον και θα μεταφερθούν, με το καλό, σε νέες ημερομηνίες μετά το καλοκαίρι. Θα τιμήσουμε την 100ετία με τον καλύτερο τρόπο, όπως αρμόζει στην ιστορία, τη δράση και τη μοναδική προσφορά του Συνδέσμου μας, ο οποίος υπήρξε πάντα παρών με μια θαυμαστή προσαρμοστικότητα στις εκάστοτε συνθήκες και ανάγκες σε πολύ δύσκολους καιρούς.

Μένουμε σπίτι και προστατεύουμε τον εαυτό μας, τους δικούς μας ανθρώπους και τους συμπολίτες μας, ώστε το Σύστημα Υγείας της χώρας μας να αντέξει και να περιθάλψει όσους ασθενείς έχουν απόλυτη ανάγκη.

Όπως έγραψε σήμερα ένας δάσκαλος στα παιδιά του σχολείου:” Όλοι οι άνθρωποι είμαστε φύλλα του ίδιου δέντρου και με την αλληλεγγύη, την αγάπη και την ατομική μας ευθύνη μπορούμε να το σώσουμε.”

Ελπίζω σε λίγες εβδομάδες να είμαστε ξανά μαζί. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, που θα μπορούσαμε να σας βοηθήσουμε, παρακαλώ να επικοινωνήσετε μαζί μας.

(feretii@hotmail.gr, L.women-rights@otenet.gr).

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς και τις καλύτερες ευχές,

Για το ΔΣ

Ειρήνη Φερέτη

Πρόεδρος

Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με υγεία, αισιοδοξία, δράση και ελπίδα για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο, ασφαλή, δίκαιο και ειρηνικό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο